Kedves Látogató! Amennyiben hibát talál az oldalon, vagy további, technikai okokból adódó problémája merül fel, kérjük, hívja az ügyfélszolgálatot. Telefonszám 06-80-203-776. Köszönettel Magyar Nemzeti Bank.
EN
EN

Pénzügyekben Önnel – Önért!

Nyaralás – tudatosan

nyomtatás

Pénzügyekben
Önnel – Önért!

Kezdjük okosan az iskolát!


Füzet, könyv, írószer, tandíj, útiköltség, albérleti díj: nyár végi kiadások, amik bizonyos esetben elkerülhetetlenek, hiszen az iskolakezdés a családok számottevő részét érinti közvetve vagy közvetlenül. A tanszerek, eszközök beszerzése jelentős hányadát képezi ilyenkor a kiadásoknak. A felhőtlen nyári kikapcsolódások és szabadabb költekezések után jelentkező nagyobb kiadások megterhelik a családi költségvetést, ami hosszú távon fizetési nehézségekhez vezethet. Tervezéssel, az iskolakezdés tételeit is tartalmazó költségvetés készítésével mindez elkerülhető.

Tervezze meg kiadásait! című Pénzügyi Navigátor füzetünk praktikus tippekkel szolgál a költségvetés-tervezéshez, míg a kimondottan e célra fejlesztett Háztartásiköltségvetés-kalkulátor használatával nincs is szükség további eszközökre: a számítás kényelmesen és gyorsan elvégezhető, ráadásul a program spórolási tippekkel is szolgál.

Előfordul, hogy a nyári hónapok alatt lazábban kezelt pénzügyek miatt az iskolakezdés hirtelen jelentkező kiadásaira nem áll rendelkezésre elegendő családi forrás, így külső segítséggel, például hitelből kell megoldani a helyzetet. Ilyenkor tájékozódjon alaposan! Egy nem körültekintően megválasztott gyorshitel vagy személyi kölcsön – az el nem olvasott apró betűs részek és feltételek miatt – még nehezebb helyzetbe sodorhatja a családot, hosszú távú fizetési nehézségeket okozhat. Hasonlítson össze több ajánlatot, versenyeztesse a szolgáltatókat! Kérdezzen utána a részleteknek, hogy ha már elkerülhetetlen a hitelfelvétel, a legmegfelelőbb konstrukcióra essen a választás! A Pénzügyi Navigátor Hitel- és lízingtermék-választóval egyszerűen összehasonlíthatók a piacon elérhető ajánlatok, míg az Egy percben a gyorskölcsönökről című Pénzügyi Navigátor extra füzetből ezekről a hitelekről, a főbb kockázatokról tudhat meg többet.