Budapest, 2024. 07. 17. - A statisztikai kultúra terjesztéséért több évtizeden át végzett kimagasló munkájának elismeréseként a Központi Statisztikai Hivatal Fényes Elek-díjjal jutalmazta Baksay Gergelyt, a Magyar Nemzeti Bank Közgazdasági és költségvetési elemzésekért és statisztikáért felelős ügyvezető igazgatóság vezetőjét. A statisztika művelésében, hatékony gyakorlati alkalmazásában és továbbfejlesztésében elért kimagasló eredmény elismerésére a díjat Dr. Kincses Áron, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnöke adta át ünnepélyes keretek között a KSH budapesti székházában 2024. július 11-én.

Fényes Elek (1807–1876) közgazdasági statisztikai és földrajzi író volt, a reformkori polgári haladás egyik fontos alakja, a honismereti szemlélet és munkálkodás hazai megteremtője, a magyarországi közgazdasági statisztika első jelentős képviselője. A róla elnevezett állami díjat minden évben a statisztika területén kiemelkedő munkát végző szakembereknek ítélik oda.